Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdi lozinku *
Email *
Potvrdi email *

Kondicijski treninzi maksimalnog intenziteta temelje se, kao što sugerira njihovo ime, na kratkotrajnim (manje od 6 sekundi) naporima najvećeg intenziteta s potpunim oporavkom (barem 5 puta dulje od trajanja napora) između njih.

Prakse se mogu usmjeriti na poboljšanje brzine, ubrzanja ili eksplozivne snage. Fiziološki cilj je proizvesti najveću količinu energije u najkraćem vremenu koristeći anaerobni alaktatni put, putem mišićnog adenozin-trifosfata (ATP) molekula i, u drugom slučaju, re-sinteze ATP-a iz fosfokreatina. Performanse u testovima maksimalne kondicije, poput ubrzanja na kratkim udaljenostima ili skakanja, povezane su sa standardima nogometnih igrača (Wisloff et al., 2004; Stolen et al., 2005). Ipak, komplicirano je sa sigurnošću reći koji postotak te sposobnosti dolazi genetski uvjetovan ili se razvija kao prilagodba treningu.


 
Brzina/snaga i koordinacija krug - 24 min

Opis:


Postavimo opremu i čunjeve kao što je prikazano na dijagramu. Igrači prolaze kroz ovaj krug koji ima 8 različitih komponenti (+ 10 hoda za oporavak). Podijelite igrače u 2 grupe i počinju s A1 i B1 redom.
Igrači izvode aktivnost najvećeg intenziteta (5 sekundi) uvijek s čunja najbližeg bočnoj liniji (A1, A3, A5, A7, B1, B3, B5 i B7).
Zatim hodaju (vrijeme oporavka 30 sekundi) do sljedećeg čunja. Hodanje je kod A2, A4, A6, A8, B2, B4, B6 i B8).
Nakon što završe krug na polovici igrališta, igrači hodaju polovicu dužine igrališta kako bi produžili oporavak (A9 i B9), i ponovno počinju iz suprotnog ugla (B1 ili A2).
Obim: 3 puna kruga (A1-A9 i B1-B9). Dodajte dodatnih 2/3 minute oporavka između krugova.

Light Color Schemes

Dark Color Schemes

Dark 1 Dark 2
Dark 3 Dark 4

Layout Style

Boxed Fullwidth