Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdi lozinku *
Email *
Potvrdi email *

Napadačka taktika povezena je sa stvaranjem i korištenjem slobodnog prostora od strane igrača pojedinaca i tima. Prema tome za ovu taktiku bitno je:

Stvaranje prostora šireći se prema bokovima

Ključna činjenica u pokušaju stvaranja prostora između i iza obrambenih igrača je brzo širenje protivničke obrane i stvaranje problema u pokrivanju igrača i prostora. Ako je moguće, čim osvojimo loptu, momčad bi trebala raširiti protivničku obranu prema bočnim stranama što je brže moguće, pazeći pritom da se igrači postave tako da mogu vidjeti sve što se događa na terenu, te bi trebali pokušati ići naprijed što je moguće brže s razvlačenjem protivničke obrane prema bokovima i u dubinu.

Stvaranje prostora prema naprijed

To znači da bi se najudaljeniji igrač od lopte trebao kretati ka lopti, stvarajući tako prostor iza protivnika će biti iskorišten od strane drugih igrača trčanjem od lopte. Takvim kretanjima s preklapanjem stvaramo prostor prema naprijed i prema bokovima.

Svaki način igre u nogometu ima i napomenu. Napomena za ova kretanja s preklapanjima za igrača koji se sa loptom kreće prema naprijed je (1) Ima li prostora za utrčavanje? i (2) Može li taj igrač gurnuti loptu u prostor. Isto se ponavlja i na centralnim pozicijama, igrač s loptom ima mogućnost korištenja ovih kretnji lažnim pokretom i kretanjem u suprotnom smjeru.

Igra na prvi dodir

Igra na prvi dodir je izuzetno važna za taktiku napada jer s tim protivniku otežavamo vršenje pritiska na loptu. Ako želimo da igra na prvi dodir bude učinkovita onda je potrebno izvanredno razumijevanje i potpora suigrača kretnjama sa i bez lopte.
Obrambeni igrači reagiraju na kretanje igrača i brzu igru na prvi dodir koja zahtijeva dobra kretanja s čime otežavamo njihovo pozicioniranje i u zonskoj obrani i u obrani čovjek na čovjeka.

Promjena smjera igre

Može se postići s dugim dijagonalom dodavanjima sa jedne na drugu stranu, sa ukrštenim kretnjama koje imaju svrhu umaranja obrambenih igrača, a sve s ciljem stvor prostor prema naprijed.
Obrnuta dodavanja - način koji uključuje trčanje s loptom u jednom smjeru, a dodavanja u suprotnom, možemo također koristiti.

Driblinzi

Dribling je najuzbudljivija napadačka taktika. Publiku uzbuđuju dobri i učinkoviti driblinzi.
Igrač koji može preuzeti odgovornost i predriblati suigrača ili driblingom izbaciti obrambene igrače, stvara dodatni prostor ukoliko dodaje iskoristive lopte suigračima u pravo vrijeme.
To također stvara prednost njegovom timu u pogledu brojčane nadmoćnosti, kada igrač driblingom ili dodavanjem izbaci obrambenog igrača.

Dupli pas

Dodavanje lopte suigraču, koji odigrava loptu na prvi dodir otvara prostor prema naprijed. Dobra stvar je i napomenuti igraču prema kojem ide lopta, da on prema brzoj lopti koja ide prema njemu osjeti da je iza njega slobodan prostor koji može biti iskoristiv.

Utrčavanje trećeg igrača

Utrčavanje trećeg čovjeka je taktika koja najbolje opisuje "dodaj loptu i trči naprijed" igru.
Kao opis taktike podrazumijeva tri igrača - "dodavač lopte", "igrač koji prima loptu" i "igrač koji utrčava".
Da bi ova taktika bila djelotvorna, mora postojati prostor u koji će igrači utrčavati. Lopta je odigrana prema igraču koji prima loptu, koji je otvorio prostor kretanjem pod kutom i odigrao je u putanju igraču koji utrčava u prostor.

Light Color Schemes

Dark Color Schemes

Dark 1 Dark 2
Dark 3 Dark 4

Layout Style

Boxed Fullwidth